Grise

I juni måned 2007 besøgte jeg sammen med mine to døtre Rønbækgård i Tureby ved Køge, hvor der drives produktion af smågrise. På Rønbækgård var der ca. 1.000 grise i varierende aldre, og jeg havde fået lov til at besøge gården for at tage nogle billeder til brug i mine collager.

Vi blev godt modtaget af Gitte og Frits, som står for den daglige drift. Gitte viste rundt og fortalte om griseproduktionen. Herefter fik vi lov til at gå rundt på egen hånd og fotografere grisene, og det kom der et par hundrede fotos ud af.

Siden besøget har jeg arbejdet på en serie collager med grise som tema, og til marts 2008 vil de blive vist frem i det hjemlige galleri.

På siden her vises billeder fra besøget og der fortælles lidt om det efterfølgende arbejde.

Tusind tak til Gitte og Frits og ikke mindst til Jens Øjvind Nielsen, som har formidlet kontakten.

 
 
 

Hvorfor grise?

I starten af 2007 lavede jeg de første 60x60 cm collager, og en af dem var med motiver fra Prag. Jeg havde lidt svært ved at få afsluttet collagen, og den faldt først helt på plads, da jeg tilføjede hovedet af en kælegris. Grisen var på en gang sjov, sød og provokerende, og det gav mig lyst til at arbejde mere med grise.

Jeg tror at vores mangetydige forhold til grise inspirerer mig, og i mine collager indgår da også både små nuttede pattegrise og store beskidte svin samt noget derimellem :-)

 
     

 

Besøget

Her vises nogle billeder fra besøget.

Tv. Den drægtige so og Mia og Sara kigger hinanden lidt an.

Herunder tv. Steffen har dristet sig ind på den anden side af rækværket og bliver mødt af en nysgerrig beboer.

Herunder th. De er da søde de små.

 

     
 
     

Collagerne

Jeg kan godt lide at tage ting ud af deres sædvanlige sammenhæng og sammensætte dem med noget helt andet i collagerne, og det er også sket med grisene. I collagerne indgår bl.a. trafiklys, trafikskilte, lygter fra vejarbejde, en gammel bænk, en brandhane, skyer m.m. Nogle af ingredienserne ses herunder: